..merepek tu bagi aku sama macam muzik..

Tuesday, March 8, 2011

Cerita Bergambar, Bukan Gambar Lucah..

Khamis n Jumaat Lepas Aku Balik Kampung.. [eh, apsal ni? tajuk ke apa?]
tapi bukan kampung aku, kampung en. boxfren..
mak dia sakit.. so dia nangis la ngongoi2 ajak aku balik..*haha*
aku turutkan aje sebab kebetulan aku cuti..
aku xtau nak sexplen macam mana..
da tajuk pon cerita bergambar kan..
padahal gambar langsung xmenarik tapi ada aku kesah?

balik kampungggg.. ho ho ho balik kampung..
poyo2 macam balik kampung sendiri..


sampai2 je nampak air penuh..
nampak x? nampak x?
[sila abaikan bendera pati parti]


naik sikit lagi, abes la umah makcik2 ni..
da la umah lelawa..


baik2 pakcik.. kalau jatuh jangan panggil saya, panggil superman tau..
bukan saya xnak tolong tapi saya xreti berenang..
bontot mantap macam saya mudah tenggelam.. wakakaka..


tiap kali lalu sini mesti aku teringin nak amek gambar kat bawah pokok tu..
sambil feeling2 tunggu Nur Kasih..
kahkahkahaktuih!


kalau parit depan umah aku macam ni memang aman je..
nak study pon tenang..
woi! ko da abes study la!
eh, lupa.. teheee..


sapa kata kat laut je ada kelong? meh aku sekeh kepala..
kepala batu korang la, bukan kepala butoh..
yang aneh2 je pemikiran korang ek.. [memang suka salahkan orang lain]


yang kaler biru belah kiri tu aku panggil pintu tali air..
tapi en. boxfren kata kunci tali air..
memandai je dia.. bab2 tembak2 ni kasi kat dia.
nampak x belakang tu bendang kering-kontang?
that's why la air parit penuh..
bukan sebab hujan xberhenti2..
sebab diorang da nak start tanam padi semula..
kena la tahan air kasi penuh, then bila bukak, semua bendang dapat cukup air..


tapak semaian..
belah kanan tu nampak x padi yang baru bercambah..
cantik woooo...
siyes cantik..
tapi si pendengki tu sebok kacau aku nak snap maka xdapat nak snap full hijau..
nampak tapak semaian lagi banyak dari semaian. :(
*puas la hati ko kan? huh!*


banyak kan? kan? haaaa...


eh? tiba2 aje..
hahaha..
sebelum balik pergi sini dulu atas urusan2 tertentu..
n nope, aku xpenah study sini..


haa.. ini cantik kan..
ni bukan kat kampung en. boxfren lagi..
ni masa OTW ke poli tu..
siyes cantik..sejuk je mata memandang.
tapi yang ni xde la sejuk mana sebab panas rembang camni xde celah yang sejuk.
semua celah panas, inikan pula kawasan lapang..
fuhhhh...


masa aku snap semua ni, xlekang2 pekataan "batak! batak!" dari mulut en. boxfren..
tah hapa2.. bukan nak kasi semangat ke hapa..
suka aku la kan.. lain kali jangan ajak kalau xnak tengok perangai terencat aku.. huh!
aku snap gambar laki lain kang ko marah..
lagipon aku bukan nak menayang..
aku nak save dalam blog..
esok2 10 tahun lagi, diorang da xtanam padi da..
buat kat kilang je..
time tu nanti dok terhegeh2 bukak blog tunjuk kat anak cucu rupa bentuk padi macam mana..
chait!





ohh.. ini dia tukang snap..
comel dan menawan..
wakakakaa sila muntah..
ye, aku bermuka gelap bertangan cerah..
ye, aku syok sendiri walaupon selebet terkelepet..
ye, aku hipokrit..
ok, bai..



notacintaik: cerita pasal balik kampung.. tapi harammm gambar umah xde, gambar mak yang sakit xde.. bumbung pon xde termasuk.. chait!

14 comments:

  1. oooo pakai tudunggggg!! hahahaha! hang cover ka marina? coba menge'jack' mak mentua kaaa??? hahaha!

    seb baik mak mentua aku dah arwah dulu kalau tidak aku pun tetiba pi rumah laki aku pakai abaya!

    ReplyDelete
  2. waa bestnya dpt tgk gmbr sawah bendang, seyes cantik!

    cik marina, bole tak lenkali kita nak ikut en. boxfren balik kg muahahahah :D

    ReplyDelete
  3. bez oh dpt balik umh bf...heaven tuh..hehehe

    ReplyDelete
  4. pempuan kalau dpt kamera bleh lupa boifren.. :) btw gambor yg ko snap mmg cun..















    Ye la .. Ye la.. Gambo ko yg last tu pun cun..

    ReplyDelete
  5. @eddy: memang.. pringles feberet aku tu..

    ReplyDelete
  6. @LadyRye: hahaha.. dok eh.. dulu masa 1st time datang, bf yg suh pakai. sebab masa tu rambut aku tersangat la pendeknya.. kang mak dia ingat tomboy plak. hahaha..

    ReplyDelete
  7. @meowwmania: xboleh! xboleh! kang nanti mak die terberkenan plak dengan ko! hahahaha..

    ReplyDelete
  8. @Nazatul shima: bes.. sebab mak dia masak sedap even masak sempoi2 je..

    ReplyDelete
  9. @Whoopz: oi! oi! macam xiklas! kambeng lu!

    ReplyDelete
  10. lawa tu parit.tenang.

    ah.bontot aku pun mantap tapi pandai renang.haha.

    serius.lawa sawah padi.

    ReplyDelete
  11. @StingRay: cer tunjuk sket montot ko.. hahaha.. orang yang snap gambar pon lawa kan.. kan..

    ReplyDelete

kalau anda komen, serta merta anda menjadi seorang yang cantik/hensem. percayalah..

Related Posts with Thumbnails